Com viatjar sense sortir de casa?

,

Un cop passat el que és i sempre serà el millor dia de l’any, ens trobem amb una nova data pel dia de Sant Jordi, el 23 de juliol. Aquest any, les roses i els llibres han arribat a casa enlloc d’inundar els carrers i les places. El 23 d’abril és el dia de Sant Jordi, de la rosa i també el dia del llibre a molts altres indrets del món. Molt lluny han quedat els temps en què els llibres estaven tancats a les esglésies i els monestirs, on s’escrivien un a un fruit de nits en vela de monjos escrivents. Actualment tenim tots els llibres del món al nostre abast. Biblioteques, llibreries i cases d’avis ens poden proveir de les més inesperades aventures. Perquè sí! Ho has llegit bé, llegir és sinònim d’aventures, d’emocions i de viatges. Per això, compartiré un petit tros dels meus viatges amb la intenció de què t’uneixis a mi i a tots els lectors que han bussejat aquestes pàgines; que han plorat, han rigut i han somiat, sense moure’s de casa.

El primer viatge serà al món màgic de J. K. Rowling. Moltes persones han vist les pel·lícules i n’han sentit a parlar de Harry Potter. No obstant, només els viatgers més valents han arribat a devorar les 4195 pàgines que composen la saga. Són moltes pàgines! Sí, ho són. Però sense aquestes pàgines mai podràs arribar a viure els partits de Quidditch, detectar les pistes que Rowling et va deixant pel camí i sentir l’amistat indestructible d’en Harry, en Ron i la Hermione.

Per canviar una mica de registre, us recomano un viatge a un món que coneixeu molt bé. És el món de les sèries. Gossip Girl, Élite entre moltes altres són series ambientades als instituts que parlen de la vida adolescent. Aquest és el món on està ambientat el llibre Canciones para Paula. Aquest llibre està ple de converses, cançons annexades, pel·lícules,… intercalades amb els pensaments de Paula, una jove de 17 anys. La Paula s’enamora i es desenamora, però sempre acompanyada de les seves amigues Miriam, Diana i Cris que la recolzaran i estimaran passi el que passi. També en aquest món transcorre Verano en Vaqueros, una novel·la ambientada en l’estiu entre anys escolars. Les quatre amigues que la protagonitzen comparteixen l’estiu en la llunyania a través d’uns texans. Cadascuna passa l’estiu a un indret diferent i viu mil aventures que explica per carta a tota la resta i acompanyant aquestes cartes, uns texans. Aquests texans són molt especials, tenen … Bé, crec que estic fent una mica de spoiler, ho haureu de descobrir vosaltres mateixos.

Finalment, de la mà de Morrie caminarem per totes aquelles preguntes que tots ens hem fet en algun moment a la nostra vida: Què ens ha portat aquí? Quina repercussió tenen les nostres accions? Què ens fa realment feliços? I direu: Què filosòfic! Doncs sí, però… Què és la filosofia? Doncs no és més que pensar, pensar i pensar; i qui millor que en Morrie, un professor universitari que ha dedicat la seva vida a això i té la resposta a totes les preguntes d’en Mitch. Basada en una història real, aquesta novel·la titulada Martes con mi viejo profesor és un cant a l’amistat i a la vida i ens recorda allò realment important.

Aquestes són les nostres recomanacions per aquests dies casolans que estem vivint, esperant el nou Sant Jordi del 23 de juliol. No oblideu que tots els dies són bons per començar una nova aventura literària i que com deia Joana Raspall “Cada llibre té un secret”.

Anna Añez de Molina
Estudiant de 5è Medecina a la UB
Professora a l’Atelier